
Elaboració:
– Barregem 350g de farina amb el sobre de llevat i ho reservem.
– Agafem un got i hi posem un dit i mig d’oli d’oliva i omplim la resta del got amb aigua.
– Posem la barreja d’oli i aigua en el recipient on treballarem la massa.
– Anem afegint la farina a poc a poc al bol on tenim l’aigua i anem remenant. La massa anirà agafant consistència. Si cal, hi afegim més farina fins que la massa ja no s’enganxi a les mans.
– Pintem la safata del forn amb oli d’oliva i hi aplanem la massa amb els dits de manera que quedi molt primeta.
– En un got fem una pasteta amb 5 cullerades d’oli d’oliva, 2 de farina i 3 de sucre. Escampem la pasteta per damunt la massa.
– Posem el forn a escalfar a 150º.
– Pelem les pomes, les tallem a quarts, hi traiem el cor i en fem làmines primetes.
– Posem els talls de poma damunt la massa formant fileres.
– Tornem a fer una pasteta d’oli, sucre i farina i la posem per damunt els talls de poma.
– Per acabar tirem canyella en pols per damunt i ja el podem posar al forn.
– Es cou en uns 20-30 minuts, l’haurem de vigilar i assegurar-nos que la massa s’hagi cuit bé abans de treure’l.
Una coca recollida de les Terres de l’Ebre. Boníssima!