Cóc de poma

Estàndard
Ingredients:
(per 8 persones)
–       ½ kg de farina aproximadament
–       1 sobre de llevat químic (Royal)
–       Oli d’oliva
–       Sucre
–       4 pomes golden
–       Canyella en pols

 

Elaboració:

– Barregem 350g de farina amb el sobre de llevat i ho reservem.

– Agafem un got i hi posem un dit i mig d’oli d’oliva i omplim la resta del got amb aigua.

– Posem la barreja d’oli i aigua en el recipient on treballarem la massa.

– Anem afegint la farina a poc a poc al bol on tenim l’aigua i anem remenant. La massa anirà agafant consistència. Si cal, hi afegim més farina fins que la massa ja no s’enganxi a les mans.

– Pintem la safata del forn amb oli d’oliva i hi aplanem la massa amb els dits de manera que quedi molt primeta.

– En un got fem una pasteta amb 5 cullerades d’oli d’oliva, 2 de farina i 3 de sucre. Escampem la pasteta per damunt la massa.

– Posem el forn a escalfar a 150º.

– Pelem les pomes, les tallem a quarts, hi traiem el cor i en fem làmines primetes.

– Posem els talls de poma damunt la massa formant fileres.

– Tornem a fer una pasteta d’oli, sucre i farina i la posem per damunt els talls de poma.

– Per acabar tirem canyella en pols per damunt i ja el podem posar al forn.

– Es cou en uns 20-30 minuts, l’haurem de vigilar i assegurar-nos que la massa s’hagi cuit bé abans de treure’l.

Una resposta »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s