Grelos

Estàndard

 

Ingredients
(per 8 persones)
2 manats de grelos
2 xoriços (“chorizo cebollero”)
½ kg de patates
800 g de cigrons cuits
1 cabeça d’alls
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Oli d’oliva
Sal

Elaboració

-Rentar, tallar i aixafar els grelos amb un corró.

-Pelem i tallem les patates i les reservem.

-En una paella sofregim amb una mica d’oli el xoriç tallat a trossos i, quan hagi deixat anat

-Posem les rossellones en aigua amb sal durant una estona per tal que treguin la sorra si és que en tenen. Si veiem que hi ha sorra al fons del bol, tornem a repetir l’operació.

-Per fer el sofregit trinxem dos grans d’all amb la batedora elèctrica i els enrossim en una paella amb oli d’oliva a foc fluix.

-De seguida hi afegim la ceba també passada per la batedora.

-Quan la ceba estigui ben rossa hi afegim el tomàquet triturat i el llorer.

-Ho salem i ho deixem coure a foc fluix uns 20 minuts.

-Quan el sofregit estigui fet, hi afegim les seques i el caldo de peix. Ho deixem fer uns 10 minuts.

-Mentrestant fem una picada amb els altres dos grans d’all, les avellanes i els brins de safrà. Quan ho tinguem triturat, hi afegim oli per lligar-la.

-Afegim a les seques la picada i les rossellones.

-Ho deixem coure uns 3 o 4 minuts, fins que les rossellones s’hagin obert.

-Hi afegim una mica de pebre, ho tastem i ho rectifiquem de sal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s