Calçots arrebossats

Estàndard

Ingredients
(per 8 persones)

Els calçots
-40 calçots (uns 5 per persona)
-4 ous
-Farina
-Farina de galeta
-Oli de gira-sol
-Sal

La salsa de calçots
-75 g d’ametlles torrades
-75 g d’avellanes torrades
-½ gra d’all cru
-2 grans d’all torrats
-1 nyora
-4 tomàquets
-1 llesca de pa (o una torrada)
-½ bitxo picant (per ex. pebre de caiena)
-4 cullerades d’oli
-2 culleradetes de vinagre de vi
-½ culleradeta de sal
-¼ de culleradeta de pebre negre

Elaboració
Els calçots
-Tallem la part verda dels calçots. Els pelem i els netegem bé.

-Escaldem els calçots en aigua amb sal de 3 a 5 minuts (segons el gruix que tinguin). Al treure’ls els deixem en un colador per què s’escorrin.

-Un cop freds i escorreguts, els anem passant per farina, ou batut i farina de galeta i els fregim en una paella amb força oli de gira-sol.

-Al treure’ls del foc els posem a un plat amb paper de cuina perquè s’absorbeixi l’excés d’oli.

La salsa de calçots

-Posem al forn els tomàquets sencers i un gra d’all, uns 30 minuts a 250º.

-Fem un tall a la nyora i l’escaldem uns 10 minuts.

-Obrim la nyora i amb una cullereta rasquem la carn que té enganxada a la pell.

-Triturem les ametlles i les avellanes, hi afegim el gra d’all cru, el bitxo, la torrada de pa, la sal i el pebre i ho trinxem.

-Quan ho tinguem ben triturat hi afegim la carn de la nyora, l’all cuit i els tomàquets.

-Ho anem barrejant mentre li anem afegint oli a poc a poc fins que la salsa agafi una bona textura

-Hi afegim el vinagre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s