Galetes de llimona i romaní

Estàndard

Ingredients
(per 8 persones)
-100 g de mantega
-2 ous
-400 g de farina
-160 g de sucre
-2 llimones
-Dues branquetes (o quatre culleradetes) de romaní

Elaboració

-Amb un robot de cuina passem el sucre per obtenir-ne sucre glas.

-Posem la mantega uns segons al microones per què quedi en pomada.

-En un bol gran batem la mantega amb el sucre fins que quedi una massa homogènia. Deixarem una miqueta de sucre per fer-lo servir després.

-Expremem la llimona i en ratllem la pell.

-Afegim a la massa el suc i la pell de llimona i ho remenem bé.

-Separem el rovell de la clara de l’ou.

-Afegim el rovell d’ou i ho batem bé.

-Afegim 2 culleradetes de romaní ben esmicolat.

-Anem afegint la farina tamisada a poc a poc i anem incorporant-la a la massa. Arribarà un moment que haurem de treballar la massa amb les mans.

-Quan tinguem una massa homogènia en fem una bola i la deixem reposar una estona a la nevera.

-Posem el forn a escalfar a 180º.

-Posarem la massa sobre una superfície enfarinada i l’aplanarem amb un corró fins que ens quedi una capa ben fina.

-Amb un tallagaletes o un got petit anirem formant les galetes i posant-les damunt la plata del forn amb paper vegetal.

-Batem la clara d’ou i pintem les galetes. Després les enfarinem amb el sucre glas que ens queda.

-Les enfornem i les deixem fer durant uns 13 minuts.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s