Braves amb salsa de calçots

Estàndard

braves amb salsa de calçots p

Ingredients
(per 8 persones)
-10 patates grosses
– 100 g d’ametlles torrades
– 50 g d’avellanes
– 1 gra d’all cru
– 1 gra d’all torrat
– 1 nyora
– 2 tomàquets
– 1 llesca de pa (o una torrada)
– 1 bitxo picant (per ex. pebre de caiena)
– Oli d’oliva
– Vinagre de vi
– Sal
– Pebre negre en gra
– Oli de gira-sol

Elaboració

-Posem al forn els tomàquets sencers i un gra d’all embolicat amb paper d’alumini.

– Escaldem la nyora durant una estona.

– Obrim la nyora i amb una cullereta rasquem la carn que té enganxada a la pell.

– Al morter triturem una mica unes quantes boletes de pebre en gra.

– Hi afegim el gra d’all cru, les ametlles, les avellanes, el bitxo i una mica de sal i ho trinxem. Al cap d’una estona hi afegim la torrada de pa.

– Quan ho tinguem ben triturat hi afegim la carn de la nyora i l’all cuit.

– Quan els tomàquets estiguin cuits els pelem, els tinxem i els afegim al morter.

– Ho anem barrejant mentre li anem afegint oli a poc a poc fins que la salsa agafi una bona textura (amb aquesta recepta queda més aviat espessa)

– Hi afegim un rajolí molt petit de vinagre.

-Ho tastem i ho rectifiquem de sal.

– Mentrestant, pelem les patates i les tallem a daus mitjans.

– Les anem fregint en una cassola submergint-les en abundant oli de gira-sol ben calent.

– Una vegada estan rosses, les traiem, les deixem damunt d’un paper absorbent i les salem una mica.

– Les servim amb la salsa de calçots al costat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s