Coca de recapte

Estàndard
coca de recapte
Ingredients:
(per a 8 persones)
– 4 peces de verdura (1 ceba, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 albergínia)
– 1 pot petit de tomàquet triturat
– 1 llauna de sardines
– 500 g de farina
– 300 ml d’aigua
– 25 g de llevat viu
– 10 g de sal
– Oli d’oliva
– Una culleradeta de sucre

 

Elaboració:

– En un got desfem el llevat amb una mica de l’aigua que farem servir. L’aigua haurà d’estar tèbia i hi afegirem una culleradeta de sucre i una de farina. Ho remenem bé i ho deixem reposar fins que surti una mica d’escuma damunt. Això es fa per activar el llevat donant-li menjar.

– En un recipient posem la farina fent un volcà i al centre hi posem: el llevat desfet, la sal, dues cullerades d’oli i la resta de l’aigua.

– Treballem la massa fins a formar una bola. Estarà a punt quan es vegi homogènia i no s’enganxi a les mans. Si s’enganxa, caldrà afegir-hi una mica més de farina.

– Deixem reposar la massa tapada amb un drap durant uns 30 minuts.

– Mentrestant, rentem i tallem les verdures ben petites, per tal que els costi poc de coure’s.

– Quan la massa hagi doblat el seu volum, ja podem fer les coques.

– Dividim la massa en vuit trossos iguals i els estirem amb un corró, donant-li forma allargada i deixant-les molt primes.

– Les enfornem a 200º i les deixem fer uns 10 minuts.

– Les traiem del forn i hi posem damunt el tomàquet i les verdures tallades ben petites.

– Les tornem a enfornar durant uns 20 minuts o fins que veiem que la massa ja està cuita.

Anuncis

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s