Papas arrugadas amb mojo picón

Estàndard
papas arrugadas
Ingredients:
(per a 8 persones)
– 2 kg de patates petites
– 1/2 kg de sal gruixuda
– 3 nyores
– 3 bitxos picants
– 3 grans d’all
– 9 llesques de pa torrat
– 1/3 de got de vinagre de vi
– 1 i 1/2 gots d’oli d’oliva
– Sal
– Pebre
– Un polsim de comí mòlt
 

Elaboració:

Les papas:

– Rentem molt bé les patates i les posem en una cassola ampla amb dos dits d’aigua freda, no cal que les cobreixi del tot.

– Hi afegim la sal gruixuda i ho tapem.

– Ho posem a coure a foc fort durant uns 15 minuts. Passada aquesta estona les punxem amb un ganivet per saber si estan prou fetes. Procurem tenir la cassola destapada la mínima estona possible.

– Si ja estan quasi fetes escorrem l’aigua que queda sense obrir la cassola. Podem abocar la cassola amb una mà mentre amb l’altra aguantem la tapadora.

– Les deixem dins la cassola tapada durant uns 10 minuts més. Durant aquesta estona les anem sacsejant cada dos o tres minuts.

El mojo picón:

– Posem les nyores a bullir uns minuts.

– Posem tots els ingredients la batedora i els trinxem fins que quedi una crema homogènia. Les nyores les posem amb pell però sense els pinyols.

– La tastem i la rectifiquem de sal.

– Servim el mojo al costat de les patates.

Anuncis

2 responses »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s