Mona de Pasqua

Estàndard
Ingredients:
(per a 8 persones)
Pel pa de pessic:
–      4 ous
–      130 g de sucre
–      80 g de farina de blat
–      20 g de maizena
–      30 g de farina d’ametlla
–      1 culleradeta de llevat químic (Royal)
–      1 llimona
Per la cobertura:
–      150 g de xocolata de fondre
–      150 ml de nata líquida per muntar
–      75 g de mantega
–      Lacasitos per decorar
 

Elaboració:

Pa de pessic:

– Preparem la quantitat necessària de cada ingredient. De sucre pesem per separat 50g i 80g i els reservem a banda.

– Barregem la farina, la farina d’ametlla, la maizena i la culleradeta de llevat i ho reservem.

– Ratllem amb el ratllador fi la pell de la llimona.

– Separem les clares dels rovells de 3 ous.

– Necessitarem dos bols, ja que hem de preparar dues barreges que després ajuntarem.

– En el primer bol hi posem 3 clares d’ou i les batem una estona amb les varilles, fins que facin una mica d’escuma. Llavors hi anem afegint poc a poc els 80g de sucre sense deixar de batre fins que quedi una barreja ben esponjosa.

– En el segon bol hi posem els 3 rovells d’ou i 1 ou sencer, els 50g de sucre i la pell de la llimona. Amb les varilles ho batem fins que tripliqui el seu volum i quedi una escuma blanquinosa.

– Posem el forn a escalfar a 180º només amb calor a la part de baix.

– Una vegada tinguem acabades les dues barreges, les ajuntem en un mateix bol sense remenar-les i hi afegim la barreja de les tres farines remenant molt suaument.

– Mentrestant pintem el motllo rodó amb mantega i després l’enfarinem. Li donem la volta i peguem uns copets perquè caigui la farina que sobra. Posem la massa al motllo i l’enfornem.

– Haurà d’estar al forn uns 20-25 minuts. La punxem amb un escuradents abans de treure-la, si l’escuradents surt net és que ja està a punt. La traiem i la deixem refredar.

Cobertura:

– Trossegem la xocolata i la posem, juntament amb la mantega, en un recipient a foc fluix i anem remenant fins que es fongui.

– Mentrestant posem a escalfar la nata líquida en un altre recipient a foc mig.

– Quan la nata comenci a fumejar, l’afegim a la xocolata mentre anem remenant. Seguim remenant la xocolata fins que torni a agafar una textura cremosa.

– Posem el pa de pessic damunt la reixeta del forn i, aquesta, damunt la safata del forn.

– Hi aboquem la xocolata al damunt per què quedi recobert. És important no utilitzar cap estri (espàtula, ganivet…) per escampar la xocolata.

– Deixem que la xocolata es refredi una mica i ja podem decorar la mona amb els lacasitos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s