Flam de moniato

Estàndard
Ingredients:
(per a 8 persones)
–       460 g de moniato
–       5 ous
–       250 ml de llet
–       150 ml de llet condensada
–       1 culleradeta de sucre de vainilla
–       Caramel líquid
 

Elaboració:

– Preparem la quantitat que necessitem de cada ingredient.

– Posem aigua a bullir per fer els moniatos.

– Mentrestant pelem els moniatos i els tallem a trossos perquè es coguin més de pressa.

– Els bullim durant 10 minuts aproximadament, fins que estiguin tous.

– Els aixafem amb una forquilla fins a fer-ne un puré.

– Preescalfem el forn a 170º

– Batem els ous en un bol gran.

– Afegim la llet, la llet condensada, el sucre de vainilla, els moniatos i ho remenem bé.

– Passem la massa pel colador fi per eliminar les fibres del moniato.

– Posem el caramel dins les flameres, fent que cobreixi el fons.

– Posem la preparació dins les flameres amb molta cura, ja que hem d’aconseguir que no es barregi amb el caramel. Ho podem fer amb un cullerot i fent caure el líquid damunt d’una cullera del revés, així el raig cau amb suavitat per la vora de la flamera i no es barreja amb el caramel.

– Agafem una plata que pugui anar al forn (tipus motllo de pastís o safata de vidre) i hi posem dos dits d’aigua. Hi col.loquem els flams, ja que es faran al forn al bany maria.

– Ho enfornem i els deixem fer durant uns 45 min.

– Per treure-ho del forn hem d’anar amb molt de compte ja que l’aigua crema, la manera més segura de fer-ho és traient els flams d’un en un amb unes pinces.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s