Coca de botifarra amb bolets

Estàndard
Ingredients:
(per a 8 persones)
 Per la massa
–       15 g de llevat viu
–       1/2 kg de farina (aprox.)
–       250 ml d’aigua
–       Sal
–       Una cullerada d’oli d’oliva
Per la coca
–       4 botifarres
–       1 kg de bolets (poden ser frescos, congelats o de pot)
–       1 pot petit de tomàquet sencer pelat
–       1 ceba gran
–       Un grapat de nous
–       Sal
–       Sucre
 

 Elaboració:

La massa

– Desfem el llevat en l’aigua tèbia. Hi afegim un pessic de sal i una cullerada d’oli d’oliva.

– Damunt la taula fem un volcà amb 300 g de farina i hi aboquem el got d’aigua al centre.

– Anem treballant la massa fins que ens quedi homogènia. Hi anem afegint farina fins que es deixi d’enganxar a les mans.

– Estirem la massa damunt la plata del forn.

– Posem la massa a coure a 180º durant uns 15-20 minuts, fins que veiem que està una mica cuita.

La coca

– Tallem la ceba molt petita i la sofregim.

– Posem les nous en remull.

– Ratllem o trossegem els tomàquets i els afegim al sofregit quan la ceba ja estigui daurada. Ho salem i hi posem una mica de sucre. Ho deixem fer a foc lent.

– Esparraquem les botifarres i les posem a fer en una altra paella. Quan ja estiguin dauradetes hi afegim els bolets tallats a trossos i ho deixem fer tot junt.

– Finalment podem optar per pintar la massa amb el sofregit i posar-hi per damunt la botifarra amb bolets, o bé posar-ho tot barrejat.

– Hi afegim les nous per damunt.

– Ho tornem a enfornar fins que la massa estigui ben cuita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s