Empanada de tonyina

Estàndard

Ingredients:
(per 8 persones)
–       4 plaques de massa d’empanada o de pasta de full quadrada
–       1 ou
–       400 g de tonyina en conserva
–       ½ kg de cebes
–       2 pebrots verds
–       ½ kg de tomàquets madurs
–       Oli
–       Sal
–       Sucre
 

Elaboració:

– Pintem la plata del forn amb oli i l’enfarinem.

– Unim dues planxes de pasta de full.

– Forrem la plata del forn amb la pasta de full deixant caure les vores.

– Tallem la ceba i el pebrot ben petit.

– Ratllem els tomàquets

– Sofregim la ceba i el pebrot.

– Afegim el tomàquet, salpebrem i hi afegim una mica de sucre i ho coem a foc lent durant 30 minuts.

– Escorrem l’oli de la tonyina.

– Deixem refredar el sofregit i el barregem amb la tonyina.

– Escampem la barreja per damunt la massa.

– Ajuntem les altres dues planxes de pasta de full i en tallem tires dels extrems.

– Tapem l’empanada amb aquestes dues planxes.

– Tanquem les vores i decorem l’empanada fent una quadrícula amb les tires que hem tallat abans.

– Punxem la massa i la pintem amb ou batut.

– L’enfornem i la deixem fer durant uns 30-35 minuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s