Albergínies a la menorquina

Estàndard

Ingredients:
(Per a 8 persones )
–       4 albergínies
–       2 tomàquets madurs
–       2 cebes grosses
–       1 patata grossa
–       1 ou
–       150 g de formatge ratllat
–       Farina de galeta
–       1 fulla de llorer
–       Oli d’oliva
–       Sal
–       Pebre
 

Elaboració:

– Bullim les albergínies senceres durant uns 15 minuts.

– Bullim una ceba i la patata tallades a quarts en aigua amb sal i una fulla de llorer.

– Quan estigui ho deixem escórrer una bona estona.

– Tallem l’altra ceba i els tomàquest a daus.

– Sofregim la ceba i, quan estigui daurada, hi afegim els tomàquets tallats i ho salpebrem.

– Mentrestant tallem les albergínies per la meitat, buidem la polpa i reservem la pell per farcir-les.

– Trinxem una mica la patata i la ceba bullides i, juntament amb la polpa de l’albergínia, ho afegim al sofregit i ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.

– Ho retirem del foc i hi afegim un ou batut i una mica de farina de galeta.

– Ho triturem amb el minipimer i ho rectifiquem de sal.

– Posem el forn a escalfar a 200º per gratinar.

– Preparem les meitats d’albergínia damunt d’una safata del forn pintada amb oli.

– Les omplim amb la barreja anterior i hi posem per sobre el formatge ratllat, una mica de farina de galeta i un rajolí d’oli.

– Ho enfornem i ho deixem gratinar fins que veiem que s’ha fos el formatge.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s