Käsespätzle

Estàndard

Ingredients:
(per 8 persones)
–       1 kg de farina
–       8 ous
–       Una cunya de formatge parmesà
–       4 cebes
–       100 g de mantega
–       4 culleradetes de sal
–       ½ l d’aigua

 

Elaboració:

La pasta:

– Barregem la farina amb la sal i hi anem afegint els ous d’un en un.

– Hi anem afegint l’aigua poc a poc i l’anem treballant fins que quedi una massa homogènia sense grumolls.

– Posem aigua a bullir amb sal en una cassola ampla.

– Mentre fem la pasta l’aigua ha d’estar sempre bullint fort.

– Abans de començar a fer els spätzle preparem el material que ens caldrà: un girapeix, un colador amb un plat a sota i el que faci falta segons el mètode que escollim.

– Hi ha dues maneres de fer els spätzle:

1. Fent servir un ratllador mullat: amb les mans mullades agafem una part de la massa i la “ratllem” amb els forats més grossos del ratllador, de manera que vagin caient trossets de pasta dins l’aigua bullint.

2. Fent servir una fusta de tallar i un ganivet mullats: també amb les mans mullades posem part de la massa damunt la fusta i anem tallant-ne trossets petits i fent-los caure dins l’aigua bullint.

– A mesura que comencin a surar, s’han d’anar traient els spätzle amb el girapeix i anar-los deixant al colador perquè s’escorrin.

Els käsespätzle:

– Ratllem ben finet el formatge parmesà.

– Tallem la ceba a dauets.

– En una paella desfem la mantega i hi fregim la ceba a foc suau fins que estigui daurada.

– Quan tinguem la pasta feta la posem en una cassola o paella amb el foc al mínim i hi posem el formatge parmesà. Ho remenem una estona perquè el formatge s’enganxi a la pasta.

– Ho servim i hi posem una mica de ceba per damunt.

One response »

  1. Aquesta setmana ens hem atrevit amb un plat de pasta casolana!
    Es tracta d’una especialitat del sud d’Alemanya que es menja com a acompanyament de plats de carn amb salsa o bé com a plat únic tal com l’hem fet nosaltres, ben carregat de formatge i amb una cebeta per llepar-s’hi els dits!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s